Kiitos.

Meni äsken totaalisesti hermo yhden opettajan kanssa. Meillä oli koulussa presentaatiopäivä ja ryhmissä oltiin tehty hienot esitelmät, kukin ryhmä omasta aiheestaan, mutta jotka linkittyvät läheisesti toisiinsa. Ja myös opponoimme toistemme esitykset sen jälkeen. Ja arviointi sujuikin tosi hyvin, saatiin toisiltamme sekä kiittävää että kriittistä palautetta, mutta se oli nimenomaan rakentavaa palautetta. Kerrassaan fiksu luokka meillä.

Noh, tämä opettaja....Se haukku meidät kaikki ihan pystyyn. Ei vain yksittäistä ryhmää vaan tasapuolisesti kaikki ryhmät. Ja opettajan palaute ei keskittynyt ainoastaan esityksen tekniseen puoleen, vaan hän päätti mennä henkilökohtaisuuksiin. Luulisi ammattilaisen ymmärtävän sen, että yhteen luokkaan mahtuu monenlaista puhujaa ja esiintyjää. Mutta ei. Ujoimmat se arvosteli liian hiljaisiksi paperista lukijoiksi ja itsevarmemmat puhuja ylimielisiksi esiintyjiksi, jotka eivät ota yleisöään huomioon. SIIS MITÄ *#¤$##%?!!!

Juteltiin luokan kanssa sen tunnin päätyttyä ja todettiin, että opettaja ei kyllä nyt pysynyt ihan rajoissaan. Ja kyseessä ei edes ollut viestinnän presentaatio, milloin ymmärtäisi myös puhujan arvioinnin tarkemmin. Mietin jo hetken, että jään hieman keskustelemaan opettajan kanssa "luokan vanhimpana" tunnin jälkeen, mutta maltoin mieleni kuitenkin. Se ei todennäköisesti olisi ymmärtänyt mun pointtia asiassa. Kyllähän myös kritiikkiä täytyy antaa, että tilanteesta oppii jotain, mutta mielestäni henkilökohtaisuuksiin ei tarvitse mennä, varsinkaan koko luokan edessä. Enkä puhu nyt omasta puolestani, vaan niiden joita tämä kyseinen opettaja arvosteli suureen ääneen.

Kiittelin mielessäni kurssivalintojani ensi syksylle: en valinnut yhtään kyseisen opettajan kurssia.