Vierailu Etelä-Suomessa Kummipojan synttäreillä sai aikaan taas mahtavan vauvakuumeen. Vaikka talo oli tungettu täyteen muksuja, joista vanhin taisi olla 4 vuotta, ja meteli oli korvia huumaava, minä vain istuin siellä lastenhuoneen lattialla onnellisena ja leikin pikkuautoilla.

En ole vielä puhunut miehen kanssa siitä, mitä mieltä hän on perheen perustamisesta tai yleensä lapsista. Mietin tuossa yksi päivä, että naisen hedelmällisyys alkaa laskea 30-vuotiaana ja mulla siihen ei ole aikaa enää kuin kolme vuotta. Olisi tietenkin mukava ensin seurustella miehen kanssa, asua yhdessä ja kenties ostaa kihlat ennen kuin alettaisiin edes harkita lapsia. Kolme vuotta kaikkeen tuohon on aika vähän. Haluan kuitenkin tuntea miehen ennen lapsia. Tiedän sellaisia pareja, jotka ovat tehneet lapset suhteen alkuvaiheessa ja nyt ihmettelevät, kun eivät tunne toista lainkaan. Lapset kun ovat vieneet kaiken ajan suhteen alkuvaiheessa. En haluaisi sellaiseen tilanteeseen.

Mulla on syttynyt todellinen tarve saada oma perhe, mies, lapsia, talo ja valkoinen aita. Biologinen kello hakkaa kovempaa kuin ikinä. Ennen se ei ole edes tikittänyt.