Nainen istuu terassilla on valittaa päänsärkyä, tuttavani tarjoutuu tuomaan hänelle vettä ja nappaa samalla pari keksiä mukaan kahvipöydästä. Ei, en halua, sattuu niin kauheasti. Hetkessä nainen valahtaa tuttavani käsivarsille ja alkaa kouristella. Hengitys muuttuu vaikeaksi. Nostamme naisen maahan ja tuttavani tarkkailee naisen hengitystä. Hengittää vaikeasti, soita hätänumeroon. Samalla paikalle saapuu toinen tuttava, molemmat onneksi töissä sairaalassa, joten tietävät mitä tekevät. Hätäkeskus kyselee miten hengittää, onko pupillit pienet, perussairauksia tai aikaisempia kohtauksia. Naisen mies vastaa minulle, että ei ole mitään sairauksia. Ihan perusterve nainen, 50-vuotias. Nainen haukkoo henkeä vaikeasti ja kuulen kuinka nainen oksentaa, mutta mitään ei tule ulos saakka. Tuttavani toteavat, että hengitystiet ovat täynnä oksennusta ja aloittavat elvytyksen. Kuulen kuinka kylkiluut paukahtelevat. Toinen puhaltaa voimalla ilmaa naisen keuhkoihin ja joka kerta kun ilma purkautuu ulos keuhkoista,  naisen nenästä ja suusta purskahtaa oksennuksen ja veren sekaista limaa.

Aika venyy ja venyy. Milloin ambulanssi saapuu, nainen menee jo sinertäväksi. Viisi minuuttia hätäkeskus vastaa. Ihan liikaa!! Tulkaa nopeampaa, tilanne ei näytä lainkaan hyvältä!

Elvytystä jatketaan, kunnes ambulanssi ja palokunta saapuvat. Suljen puhelun hätäkeskukseen ja kävelen liiterin taakse. Kyyhötän liiterin seinää vastaan ja tunnen kuinka paniikki tulee. Nyyhkytän yksinäni kyykyllään ja saan soitettua Tanssiparille, joka istuu kaikesta tietämättömänä sisällä juhlimassa. Hän kuljettaa minut pois tilanteesta. Matkalla näen kuinka helikopteri leijailee laiturin yllä ja lääkäri hyppää laiturille ja juoksee terassille kuin mikäkin action-tähti.

Menee puoli tuntia, poltan ketjussa tupakkaa ja tärisen. Tanssipari pitää minua sylissä ja on vain hiljaa. Kuulen kuinka paloauto poistuu pihalta. Tilanne ohi, voin mennä takaisin.

Terassilla ambulanssin henkilökunta pakkailee viimeisiä tavaroitaan ja kuljettaa naisen autoon. Tilanne on vakaa ja potilas kuljetetaan sairaalaan. Vakaa, hyvä. Kaikki on siis kunnossa. Jatkamme juhlia, tanssimme ja juomme boolia.

Neljä tuntia myöhemmin saamme puhelun. Nainen on kuollut sairaalaan.